Prefab

Bij Belcotec zijn we overtuigd van de voordelen van het industrialiseren van het bouwproces. We hebben hiervoor een eigen prefabatelier opgericht waar in de beste omstandigheden moeilijke technische installaties worden voorbereid en uitgewerkt. We bereiden hier verschillende componenten van een technische installatie voor. Nadien worden deze geïnstalleerd in de technische ruimte van de klant. Door de uitbouw van deze afdeling besparen we jaarlijks 300.000 km aan werfverplaatsingen en de bijhorende co²-uitstoot.

Stookplaatsen

De technische ruimte van de klant wordt volledig in detail door onze specialisten opgemeten. De stookplaats wordt in 3D uitgewerkt door onze BIM-afdeling en de verschillende componenten worden in ons atelier gefabriceerd en uitvoerig getest. De projectleider waakt over dit volledige proces en na zijn goedkeuring worden de verschillende componenten klaargemaakt voor transport naar de werf.

Collectoren

Een belangrijk onderdeel van de stookplaats zijn de collectoren. Deze grote collectoren worden door onze eigen lassers en in de beste omstandigheden geassembleerd en grondig getest. Op die manier beperken we het laswerk op de werf. Het verhoogt de efficiëntie bij het plaatsen op de werven aanzienlijk.

Premontage

We zijn erg actief in de residentiële markt. In gebouwen met 100 tot 300 wooneenheden zien we vaak in elke wooneenheid hetzelfde werk terug komen. In elk appartement dient een verwarmings- en sanitaire installatie voorzien te worden. We zijn er dan ook in geslaagd om een deel van dit repetitieve werk in ons atelier uit te voeren. De collectoren en kraanwerk voor verwarming en sanitair worden op voorhand op een bord gemonteerd wat het plaatsen en hangen op de werf van de ketels met hun toebehoren aanzienlijk vergemakkelijkt.

Plaatsen

Na de fabricatie in ons atelier moeten alle componenten uiteraard geplaatst worden op de werf. De onderdelen worden grondig verpakt en getransporteerd naar de respectievelijke werven. Daar worden ze met de nodige precisie en het gebruik van hijskranen of andere hulpmiddelen op hun plaats gebracht. Onze eigen ploegen bouwen daar de verschillende onderdelen zoals ketels, collectoren, pompen,… terug op tot een werkend geheel.