Hoe we werken

Werken in bouwteam

Meer en meer werken onze mensen in bouwteam samen met de opdrachtgever, studiebureau, architect en aannemer. Op die manier worden we betrokken van bij de ontwerpfase tot de uitvoeringsfase en het eventuele onderhoud van een project. Bij deze proactieve aanpak kunnen we op elk moment in het proces de juiste competenties aan het bouwteam bieden. Tijdens de ontwerpfase kunnen we beroep doen op onze uitgebreide studiedienst en BIM-afdeling. Tijdens de uitvoering spelen de projectleiders en de specialisten in gebouwbeheersystemen hun rol. Deze aanpak resulteert in het samen aanpakken van de technische knelpunten en het samen uitdenken van de beste oplossingen. Op die manier worden budget, kwaliteit, timing en veiligheid optimaal gewaarborgd.

Studiedienst

Door het werken in bouwteam en meer en meer design & build projecten hebben we een eigen studiedienst uitgebouwd. Deze 5-koppige afdeling bereidt de projecten voor en zit mee aan de tafel tijdens de ontwerpfase. Meer en meer worden we door architecten en studiebureau’s gecontacteerd om mee na te denken over de te bouwen installatie en dit zowel op vlak van HVAC als elektriciteit. Maar ook de klassieke calculatie nemen zij voor hun rekening. Ze bestuderen elke prijsaanvraag en werken een concreet voorstel uit met mogelijke alternatieven en dit telkens in nauw overleg met de klant.

Design & Build

Net als het werken in bouwteam en het werken volgens het BIM Model is “design & build” een belangrijke evolutie binnen de bouwsector in het algemeen maar ook in het bijzonder bij installatietechnieken in een gebouw. Onze klanten kunnen ook hiervoor een beroep doen op ons. We ontwerpen de installatie volgens de noden van de klant en optimaliseren het energieverbruik en de kost tot in detail. Dit alles resulteert in een concept dat we nadien ook zelf gaan bouwen. Op deze manier zijn we betrokken van A tot Z en zijn we in staat om een concept uit te denken maar eveneens te realiseren en mogelijks ook te onderhouden.

BIM

Wij zijn ervan overtuigd dat BIM de toekomst in de bouwsector is. Wij hebben dan ook een team van 5 BIM Modelleurs die onze installaties volledig in 3D uittekenen en ontwerpen. De complexiteit van gebouwtechnieken neemt almaar toe. Het Bouw Informatie Model is een noodzakelijke stap om al deze uitdagingen aan te kunnen. Het is een manier van samenwerken waarbij alle betrokkenen van een project samen één 3D-computermodel gebruiken dat alle informatie bevat over planning, kosten, duurzaamheid, materialen, operaties,… We creëren als het ware een virtuele tweeling van de installatie die we gaan bouwen. We geloven dat dit de toekomst van bouwen is waarbij het project als het ware 2 keer wordt gebouwd. 1 keer virtueel en een tweede keer in het “echt”.

Projectafdeling

Onder leiding van onze Technisch Directeur is onze projectafdeling uitgegroeid tot een 18-koppig team dat het hart van de uitvoering vormt. Zij engineeren, coördineren en volgen het project van A tot Z op. We werken per project met een multidisciplinair team van tekenaar, werfleider, regelspecialist en arbeiders dat wordt aangestuurd en opgevolgd door de projectleider. Onze projectafdeling bestaat uit werkvoorbereiders, (junior)projectleiders en projectmanagers met allemaal een master- of bachelordiploma in energietechnologie of elektriciteit.

Vakmanschap start met aandacht voor onze Belcollega’s

Werken bij Belcotec?

Met een personeelsbeleid dat de nodige aandacht schenkt aan coaching en opleiding, konden we snel uitgroeien naar een innovatief bedrijf met oog voor duurzaamheid. Onze medewerkers zijn dan ook ons uithangbord die ervoor zorgen dat Belcotec als betrouwbare partner wordt gezien door onze klanten.