Over Belcotec

Van HVAC installatiebedrijf naar Klasse 8 technieken bedrijf

In 2012 zijn we met een 5-tal medewerkers gestart in Dessel als een klein HVAC installatiebedrijf. We hebben ons van bij het begin gericht op de projectmarkt en zijn ondertussen uitgegroeid tot een onafhankelijk groeibedrijf met 100 eigen werknemers en een uitgebreid netwerk aan partners en onderaannemers. Deze groei leverde ons in 2018 de titel van Trendsgazelle voor de provincie Antwerpen op. Ondertussen zijn we verder geëvolueerd van een HVAC installatiebedrijf naar een technieken bedrijf. Hiervoor richtten we in 2020 een eigen elektriciteitsbedrijf op om op die manier alle gebouwtechnieken onder 1 dak te hebben, met als kers op de taart in december 2021 een Aannemer Klasse 8 erkenning.

Willis Building

Onze vestiging in Dessel werd al snel te klein en in 2017 zijn we verhuisd naar onze eigen Willis Building gelegen op de innovatie- en wetenschapscampus bij Thomas More in Geel. De Willisbuilding is opgetrokken volgens het principe van een volledig energieneutraal gebouw. Om dit te realiseren pasten we al onze technieken toe en maken we gebruik van een geothermische warmtepomp en 800 zonnepanelen. In 2020 werd de bedrijfssite verder uitgebreid en werden een nieuw magazijn en prefab ruimte toegevoegd.

Innovatiecentrum

De Willisbuilding neemt een belangrijke plaats in op de innovatiecampus en de samenwerking met Thomas More – KU Leuven uit zich in stages voor studenten maar ook het uitwerken van proefopstellingen en innovatielabs. Op die manier fungeert de Willis Building als een proeftuin voor innovatieve gebouwtechnieken.

Het huis van Belcotec

Belcotec heeft de trein van een belangrijke evolutie binnen de bouwsector niet gemist. Dankzij onze verschillende afdelingen, zijn de nieuwste trends zoals werken in bouwteam, BIM en Design & Build ons niet vreemd. Hierdoor zijn we vanaf de ontwerpfase al betrokken bij een project en kunnen we in elke stap van het bouwproces meedenken en vormgeven aan de nieuwste technieken.

Duurzaam ondernemen start bij onze Belcollega’s

We investeren in onze medewerkers. Zij zijn ons uithangbord en zorgen ervoor dat we als een betrouwbare partner worden gezien door onze klanten. Het doet ons plezier dat ze met trots kunnen kijken naar hun eigen realisaties. Dit doen we door hen kansen te bieden, opleidingen te voorzien, de “wij blij” cultuur in stand te houden en door participatief ondernemen.

Ontdek wie we zijn