HVAC

HVAC duidt op alle systemen binnen Heating, Ventilation en Air Conditioning. Deze systemen regelen de vochtigheidsgraad, de temperatuur, en de luchtkwaliteit in alle types gebouwen. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden deze complexe installaties en zijn hiermee actief in verschillende sectoren gaande van scholen, woonzorgcentra,… tot grote residentiële projecten. Dit doen we in samenwerking met onze klanten zijnde de grote klasse 8 aannemers maar ook rechtstreeks voor de ontwikkelaar of eindklant.

Verwarming

Wij zijn thuis in alle mogelijke verwarmingssystemen. Een klassieke installatie met gas maar ook met de nieuwste duurzame oplossingen zoals geothermie, warmtenetten en andere toepassingen hebben we reeds de nodige ervaring.  We hebben projecten met een centrale stookplaats voor het ganse gebouw maar ook met een zeer klassieke installatie met een gaswandketel en vloerverwarming per wooneenheid.

Koeling

Vandaag zijn quasi alle installaties die we samen met de klant ontwerpen en bouwen een combinatie van verwarmen en koelen. Ook hier zijn we thuis in de recente duurzame technieken. We maken gebruik van warmtepompen, geothermie en andere manieren van koelen.

Ventilatie

De huidige covid-19 crisis heeft ons geleerd dat ventilatie super belangrijk is in al onze gebouwen. We hebben hier de nodige expertise opgebouwd en zijn thuis in alle mogelijke ventilatiesystemen. We zorgen voor een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van leidingen doorheen het gebouw verdeelt de lucht via ventilatieroosters in elke noodzakelijke ruimte zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Wij verzorgen het volledige kanaalwerk in het gebouw en regelen de ventilatie in volgens de geldende normen. De kanalen worden in 3D uitgewerkt door onze BIM-afdeling wat de productie en plaatsing sterk vereenvoudigd. Op het vlak van ventilatie werken we samen met de meest gereputeerde leveranciers van luchtgroepen waaronder Daikin, Fläkt, Zehnder, …