Van Roey Automation – Turnhout

EEN MODERN WORKPLACE DAT MENSEN SAMENBRENGT EN INNOVATIE STIMULEERT

VanRoey.be hecht veel belang aan een transparantie architectuur en een huiselijke sfeer. Dit project is dan ook niet zomaar een kantoorgebouw. Zes van de acht verdiepingen worden ingericht met multifunctionele ruimtes. In de kantoorruimtes wordt het gebruik van kolommen vermeden waardoor het ruimtelijk gevoel vergroot. De nutsvoorzieningen zijn slim weggewerkt in een centrale kolom en rondom het gebouw zijn grote balkons voorzien.

Het gebouw werd op de groei ontworpen, waardoor er ook ruimte is voor andere bedrijven om zich hier te vestigen. Men wil een open campus sfeer creëren waar medewerkers samenwerken en elkaar inspireren. Bijkomende diensten zoals sportfaciliteiten en kinderopvang horen tot de services om medewerkers te ontzorgen. Het gebouw is m.a.w. ontworpen met oog op de ideale work/life-balance

Bram Baeyens – Projectleider

“Dit project omvat een toren bestaande uit 8 verdiepingen. Aangezien deze grotendeels identiek zijn, hebben we vol ingezet op prefab. Zo zal 40% van de uren piping worden gepresteerd in de atelier van Belcotec.”

Een smart building die de identiteit van de onderneming weerspiegelt

Voor verwarming en koeling wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp en KWO, voorzien door derden. Vanaf het buffervat neemt Belcotec over, en zorgen we voor de verdeling van het CV- en koelgedeelte. De kantoren zijn uitgerust met een 2.000m² aan klimaatplafonds, dewelke zijn opgedeeld in zones. Zo is er een maximale vrijheid om de kantoren in te delen volgens de wens van de klant of toekomstig huurder.

Het ventilatiesysteem bestaat uit een centrale luchtgroep van Flakt van 16.000m³/h. Per verdieping worden de VAV kleppen aangestuurd door de CO2 sensoren zodat de lucht in het gebouw continu ververst wordt waar nodig.

Om van het gebouw een smartbuilding te maken, hebben we gebruik gemaakt van VAV’s met KNX bus en regelkranen met MODbus. Op deze manier kan de volledige installatie ten allen tijde in kaart gebracht worden, maar ook aangepast worden, en dit vanaf eender welke locatie.