Triamant – Bree

Een duurzame nieuwbouw in combinatie met de verbouwing van de oude kloostergang

Triamant Bree omvat 148 wooneenheden, een multi-inzetbare lobby, een brasserie, gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes en een prachtige kloostertuin. De nieuwbouwvolumes functioneren volledig autonoom, maar zijn wel met elkaar verbonden. Het aantal bouwlagen varieert van twee tot vijf, waardoor elk gebouw zijn eigen identiteit heeft.

De gebouwen werden opgetrokken uit klassieke materialen, zoals kalkzandsteen en betonnen vloeren. De uitvoering van de gevels werd voorzien in traditioneel metselwerk, verwerkt met een in de massa gekleurde dunbedmortel waarvan de kleur aansluit bij de gevels van het bestaande klooster.

De volledige buitenaanleg werd mee uitgevoerd en is voorzien van een gecontroleerde waterhuishouding d.m.v. een doordachte groenaanleg.  De parkeercapaciteit bedraagt 1.750m2 en werd volledig geïntegreerd in de prachtige Mariatuin.

Projectleider

Tjitse Van Den Ackerveken

“De planning van de drie bouwdelen was al zeer strikt, en door Corona is deze nog eens extra in het gedrang gekomen. Het was dus zeer belangrijk om onze planning op te volgen via lean en daily stands. Bijkomend was het ook zaak om de goede materiaalflow te bewaken en snel genoeg te anticiperen bij de sturing van de onderaannemers. Een hele uitdaging dus, maar we zijn erin geslaagd om alles in goede banen te leiden.”

Alweer een sterk staaltje prefab

Om het geheel te verwarmen, zijn er twee stookplaatsen voorzien met Remeha ketels voor 85 woningstations. Deze stookplaatsen werden volledig voorbereid in ons prefab atelier, nadien getransporteerd naar de werf en ter plaatse aangesloten.
Het netwerk van ventilatiekanalen wordt in de verschillende bouwdelen gevoed door zeven luchtgroepen van Swegon, waaronder één met een warmtepomp voor koeling.
Verder heeft Belcotec ook de sanitaire afvoeren en toevoeren, de brandleiding, de pompen voor drukverhoging, de regenwaterpomp en de de opvoerpompjes voorzien.
Voor de sanitaire toestellen hebben we hier samengewerkt met Facq, één van onze vaste groothandels.