HVAC

Waarvoor staat het?

HVAC duidt op alle systemen binnen Heating, Ventilation en Air Conditioning. Deze systemen regelen de vochtigheidsgraad, de temperatuur, en de luchtkwaliteit in alle types gebouwen, zowel commerciƫel, residentieel als industrieel. HVAC is een centrale technologie voor het regelen van de lucht in grote gebouwen en omsloten ruimtes waarmee met behulp van buitenlucht voortdurend een fris en gezond binnenklimaat wordt gerealiseerd.

Belcotec

Bij Belcotec doen we niet enkel de installatie, maar ook reparatie en onderhoud, kortom, een one-stop-shop voor al uw HVAC projecten met een omvang van 1 tot 6 mln. EUR.

We voeren HVAC installaties uit in opdracht van aannemers, overheid, industrie, studiebureaus, afwerkingsbedrijven, …

Vanwaar de nood?

De HVAC-markt is onderhevig aan volgende impulsen:

  • Klimaatregelgeving: Alsmaar meer bedrijven willen duurzaam ondernemen en wensen dit door te trekken naar hun gebouwen. Bestaande energieverslindende installaties worden vervangen door laag-energieconcepten.
  • Economische wetmatigheden: Gebouwen met een laag energieverbruik hebben een meerwaarde bij verhuur en resulteren in een lagere operationele kost. Om dit meetbaar te maken werden er certificaten ontwikkelend zoals BREEAM e.a. die de duurzaamheid van een gebouw in kaart brengen.
  • De groene golf: Overheden spreken over de groene economie en maken het brede publiek “warm” voor nieuwe technologie. Warmtepompen, Zonnecollectoren, WKK-installaties zijn niet langer slogans, maar maken concreet deel uit van lastenboeken en worden in de praktijk geĆÆnstalleerd.

Onestopshop

HVAC met oog voor detail

Belcotec voorziet in full-service HVAC-installaties, waar er bij elke stap in het bouwproces wordt nagedacht over optimale implementaties. Zo bieden we ook op vlak van elektriciteit oplossingen aan voor een naadloze implementatie in uw gebouw.

Bekijk enkele recente cases