Algemene elektrische installaties

Als klant heeft u slechts 1 aanspreekpunt voor uw volledige elektrische installatie.

Hoe we werken

We verzorgen projecten in bedrijfsgebouwen, kantoren, zorginstellingen, scholen en residentiële projecten, en doen hierbij veel meer dan louter de bekabeling, verlichting en het plaatsen van stopcontacten. Zo bouwden we reeds de nodige ervaring op in:

  • Telecom- en databekabeling
  • Indoorpositioning
  • Sensoren
  • Middenspanningscabines
  • Daglichtsturing

Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel in gebouwen. Daglichtsturing is hierin uitermate belangrijk. Belcotec heeft hierin de nodige expertise opgebouwd. Een daglichtsturing of daglichtregeling is een toevoeging aan een indoor verlichtingsinstallatie die zorgt voor de juiste lichtsterkte op ieder moment van de dag. Daglichtsturing bevat een lichtsensor die de sterkte (lux) van invallend daglicht door ramen of koepels in een ruimte meet. Op basis van de gewenste lichtsterkte past de verlichtingsinstallatie het lichtniveau van de kunstverlichting automatisch aan. Het gebruik van daglichtsturing wordt soms gecombineerd met een bewegingsmelder. Hierdoor schakelt de verlichting enkel in wanneer er onvoldoende licht en daadwerkelijk iemand aanwezig is in de ruimte. De toegepaste bewegingsmelder zorgt ervoor dat de verlichting aanspringt op het benodigde lichtniveau wanneer je de ruimte betreedt. Door de verlichting terug te dimmen of uit te laten schakelen bij voldoende invallend natuurlijk licht, wordt er extra energie bespaard.

Project in de kijker

Theodoortje Jette

Belcotec verzorgt de volledige elektrische installatie van de kindercampus Theodoor op de Brusselse Health Campus van de VUB te Jette. Het nieuwbouwproject van 4.000m² omvat een uitgebreid kinderdagverblijf, een nieuwe kleuter- en lagere school, een Huis van het Kind, een consultatiebureau van Kind & Gezin, de deelwerking Jette van het CAW Brussel en lokalen voor de plaatselijke scouts. Een van de opdrachten was om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. Door optimaal gebruik te maken van de daglichtsturing in combinatie met zonwering, bewegingsdetectoren en geautomatiseerd dimmen wordt de energiekost van de verlichting sterk gereduceerd.