Veiligheid

Bij Belcotec kan u terecht voor alle veiligheidstechnieken in een gebouw.

We installeren, configureren en sluiten de verschillende technieken aan. Dit gaat over brandbeveiliging, toegangscontrole, alarmsystemen, camerabewaking, … De integratie van deze systemen met een meldkamer en zelfs met Astrid, de telecomoperator voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België, hebben we reeds meermaals gerealiseerd. Kortom niets is ons vreemd als het op beveiligingstechnieken aankomt.

Branddetectiesysteem

Het branddetectiesysteem dat we meestal in onze gebouwen installeren bestaat uit een centraal besturingssysteem met lussen die door het gebouw lopen waarop sirenes, stuur- en inleesmodules, handbrandmelders en verschillende soorten detectoren kunnen worden op aangesloten. Via de modules, die zich op de lussen bevinden, kunnen verschillende toepassingen gestuurd of ingelezen worden zoals: sprinklerinstallaties, liften, HVAC, contacten van deuren, … Elke detector beschikt over een uniek adres. Je weet onmiddellijk waar in het gebouw het incident zich voordoet zodat er correct en onmiddellijk op kan gereageerd worden. Dit systeem communiceert uiteraard eveneens met het centrale gebouwbeheerssysteem.

Gebouwbeheersystemen

Project in de kijker

Willis Building

Belcotec is eveneens thuis in andere veiligheidssystemen zoals toegangscontrole, inbraakpreventie en camerabewaking. Zo passen we in onze eigen Willisbuilding oa IP-camerabewaking toe. De netwerkcamera is in staat om heel wat informatie op te nemen. Hiervoor installeerden we een apart netwerk. Ook de installatie van ons eigen datanetwerk hebben we volledig zelf uitgevoerd. Het gebouw is eveneens uitgerust met indoorpositioning sensoren die tot op 30 cm nauwkeurig kunnen bepalen waar mensen zich in het gebouw bevinden. Dit in combinatie met het gebouwbeheerssysteem zorgt als het ware voor een echte smart building. De integratie van toegangscontrole, branddetectie, indoorpositioning,… wordt uiteraard geïntegreerd in het gebouwbeheerssysteem. Op die manier fungeert onze eigen Willisbuilding als een proeftuin voor deze nieuwste technieken.

Willis Building