Klasse 8-erkenning

Sinds 1 december behoort Belcotec tot het selecte clubje van klasse 8 aannemers in België. Dit is het hoogst haalbare als aannemer in de bouw, en nogmaals een bevestiging van onze sterke groei.

Om een overheidsopdracht van een bepaalde aard en omvang te kunnen uitvoeren, moet de aannemer aan een aantal voorwaarden voldoen. Als dat het geval is, krijgt hij een erkenning van de bevoegde regionale minister op advies van de federale erkenningscommissie. Er wordt onder andere gekeken naar de technische bekwaamheid, financiële draagkracht en professionele integriteit.

“De erkenning geeft aan de aanbestedende overheden het nodige vertrouwen voor een goede en degelijke uitvoering van de werken. Het is dus met andere woorden een kwaliteitslabel”, zegt Stijn Geboers, directeur HR, Finance en IT van Belcotec. “We konden het dossier indienen omdat onze omzet voldoende groot is, we voldoende eigen medewerkers hebben en de nodige kennis hebben in grote projecten. Dankzij onze groei kwamen we in aanmerking voor deze erkenning.”

Uiteraard is dit enkel mogelijk geweest door de inzet van onze Belcollega’s, die elke dag het beste van zichzelf geven. Waarvoor een dikke dikke merci!