Triamant – Puurs

De bouw van een woonzorghotel voor jong en oud in Puurs

Dit project omvat de bouw van 126 woongelegenheden verdeeld over 5 blokken, inclusief algemene delen. Elk van de gebouwen heeft zijn eigen architectuur en vormgeving.
De eyecatchers en complexiteit zijn voorzien in de dakbedekking van blok D met diagonale noklijnen en blok A met puntgevel aan elke zijde met inbegrip van een zone met plat dak.
De gebouwen hebben verschillende bouwlagen met een maximum van 4 en worden opgetrokken met dragende elementen uit kalkzandsteen, prefab terrassen, bogen in zichtbeton en hellende daken.
De uitvoering van de gevels wordt voorzien in voornamelijk gevelmetselwerk met elementen in architectonisch beton.
De volledige buitenaanleg met moestuinen, groenaanleg, bovengrondse parking en fietsenparking zit mee in het project. De parkeergelegenheid bedraagt zo’n 1.700 m². Voor de buitenaanleg wordt alle RW-afvoer voorzien via wadi’s.
In de aanleg van de gemene delen zijn o.a. een restaurant (met zichtbeton), fitness, … voorzien.

Technieken HVAC en sanitair worden volledig door Belcotec uitgevoerd.

Voor de ventilatie maken we gebruik van 24 luchtgroepen van Swegon (6 centrale van 3.000 tot 3.800 m³/h en 18 decentrale van 250 tot 350 m³/h).
De verwarming wordt geplaatst in 3 centrale stookruimtes en wordt voorzien door 3 Remeha ketels van 165 tot 260 kW in combinatie met CV-pompen van Wilo, en een elektrische warmtewisselaar van Vaillant voor het sanitair warm water.
Om de gebouwen koel te houden, gebruiken we een ijswatermachine van 50 kW van Decatech.

De uitvoering van soms wel 3 blokken tegelijkertijd, die elk in een andere afwerkingsfase zitten, was een behoorlijke opdracht. Dankzij de inzet van tot wel 25 personen tegelijkertijd en het gebruik van lean planning, heeft Belcotec haar flexibiliteit en doorzettingsvermogen kunnen tonen.
Daarnaast zorgden ook de opbouw van 3 stookplaatsen en 6 technische ruimtes, en de montage van de ventilatiekanalen onder de diagonaal hellende daken op de zolderruimtes voor de nodige technische uitdagingen.