Topsportinternaat – Wilrijk

Op de locatie Bloemenveld, nabij de bestaande Topsportschool, wordt een nieuwbouw Topsportinternaat opgericht.

Er zullen op termijn 3 volumes aan internaat voorzien worden, waarvan dit DBFM-project de eerste en de tweede blok inhoudt.

Deze 2 gebouwen van het Topsportinternaat zullen 100 plaatsen bieden voor topsportleerlingen. Naast de 3.370 m² nieuwbouw, worden er ook parkeer- en manoeuvreerruimten en fietsenbergingen gerealiseerd.

Projectleider

Bram Baeyens

“Dit project moest zeer snel van start gaan, de engineering moest met andere woorden dus zeer snel op punt staan. Dit was zeker een uitdaging, maar langs de andere kant ook een opportuniteit om onze flexibiliteit en expertise te tonen.”

Belcotec stond in voor het HVAC gedeelte

De werf bestaat uit twee gebouwen. Gebouw 1 heeft een 60-tal kamers en gebouw 2 een 40-tal. In beide gebouwen werden dezelfde technieken voorzien, aangepast aan de grootte:

Voor de verwarming zijn twee ACV heatmasters 85kW voorzien. Beide toestellen zijn uitgerust met een interne boiler waardoor ze dus zowel voor de verwarming van de gebouwen als voor de sanitair warm water productie instaan. Wat ventilatie betreft, werken we met Flakt luchtgroepen van 8.000 m³/h. In de gemeenschappelijke ruimtes zijn VAV’s voorzien die het debiet regelen in functie van aanwezigheid. Alle individuele kamers van het internaat beschikken over een ingebouwde wastafel. De toiletten en douches zijn gemeenschappelijk op de gangen. Op elke verdieping zijn de nodige brandleidingen en brandhaspels voorzien, met bijkomend een drukopvoerpomp met externe buffertank. Tenslotte hebben we in de industriële keuken nog een koel- en vriescel, en een dampkap van 500 m³/h geplaatst.