Polyvalente zaal – Eindhout

Nieuwbouw sporthal, buitenschoolse kinderopvang en judozaal

De bestaande typologie van de gemeentelijke basisschool wordt in de bouw van de nieuwe polyvalente zaal doorgetrokken om een duidelijke gevellijn te creëren. Het volume wordt herhaald en per twee aan elkaar geschakeld om de verschillende functies te groeperen. De gemeente heeft gekozen voor een BEN gebouw. Zo wordt het gebouw doorgedreven geïsoleerd, worden er zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd en tenslotte zal ook het regenwater gerecupereerd worden.

Projectmanager

David Van Meer-Capenbergs

“Voor dit project hebben we de HVAC, sanitair en elektriciteit mogen plaatsen … Met andere woorden een multitechnieken project, wat ons wederom de kans geeft om alzo het vertrouwen te winnen van onze klanten.”

Elektriciteit

Belcotec heeft dit project voorzien van elektrotechnieken gaande van elektrische borden, bekabeling, schakelmateriaal, verlichting en lichtsturing tot branddetectie, data-, TV- en videofoon installatie en toegangscontrole.
Daarnaast hebben we ook gezorgd voor de sturing van de zonnewering in de KNX, in combinatie met het weerstation, en zal er nog een PV-installatie geplaatst worden van 20,5 kWpiek incl. omvormers, bekabeling en nood-ontkoppel-bord.

Met andere woorden: de full option aan elektrotechnieken, en dit was niet zonder de nodige uitdagingen:

Zowel de muren als de dakstructuur zijn hoofdzakelijk opgetrokken door zichtbeton prefab elementen. Hierdoor moesten:

  1. de nodige inbouwdozen voor het schakelmateriaal evenals hun wachtleidingen reeds in de ruwbouwfase ingegoten worden.
  2. alle bekabeling voor de technieken aan de dakconstructie (verlichting, branddetectie en WIFI punten) reeds geplaatst worden via de buitenisolatie van de dakplaten en op de exacte positie naar binnen doorboord worden.

Daar bovenop heeft het gebouw een niet alledaagse vormgeving waardoor het verloop van de bekabeling het nodige studie- en tekenwerk heeft gevraagd in een zeer vroeg bouwstadium.

Door een goede en hechte samenwerking met studiebureau, architect, algemeen aannemer en onze eigen tekenafdeling werd dit alles mogelijk gemaakt.