Scheldehof – Nieuw Zuid Antwerpen

Fenomenaal wonen met zicht op Schelde en groen.

Scheldehof bestaat uit 2 gebouwen met een ondergrondse parking van 3 bouwlagen. In totaliteit zijn er 287 appartementen, een kantoorgebouw van 4 bouwlagen, commerciële ruimten, een restaurant en een café. Bovendien is blok 25 een woontoren van 23 verdiepingen.

Een majestueus gebouw met uitzicht over de Schelde of een uitgestrekt binnenplein met grote groenpartijen. Alle appartementen hebben extra hoge leefruimtes en een terraskamer als bijkomend woonvolume. Eén of meerdere slaapkamers, een extra badkamer of een duplex appartement: Scheldehof biedt een grote variatie aan appartementen met een uitzonderlijke woonkwaliteit.

Projectleider Philippe Van Hove

“De grootte en complexiteit van het project, binnen de vooropgestelde planning, maakt dat dit een erg boeiend en uitdagend project is. Door de goede vertrouwensrelatie met de bouwheer en aannemer zijn we hier niet aan ons proefstuk toe. Scheldehof is ons 7e project op de Antwerpse Nieuw Zuid site!”

Belcotec staat in voor de gehele HVAC en sanitaire installatie

 

Onze installatie is gekoppeld aan het warmtenet van warmte@zuid, waarbij elk appartement over zijn eigen woningstation zal beschikken voor vloerverwarming en sanitair warm water. Dit gebeurt in samenwerking met onze partner Giacomini, die de selectie van de warmtewisselaars en vloerverwarming heeft uitgewerkt.

Omdat getallen meer spreken dan woorden:

  • 37.000 lm meerlagenbuizen
  • 15.000 lm afvoerleidingen
  • 250 woningstations
  • 18.000m² vloerverwarming
  • 2.000 lm stalen leiding in kelder
  • 4.000 lm brandleiding

In piekperiodes zijn we gemiddeld met 40 personen actief op de site. Doordat we maximaal wensen te prefabben, kunnen we de capaciteit op de werf aanzienlijk verlagen.

Tot slot zijn alle appartementen onderhevig aan kopersbegeleiding, waardoor de eigenaar zowaar de hele indeling zelf kunnen herbekijken. Voor ons houdt dit in dat elk appartement individueel bekeken moet worden tot in het kleinste detail. Hier en daar worden zelfs meerdere appartementen samengevoegd tot een kantoor, met dezelfde modaliteiten als een kantoorgebouw. Aan uitdagingen dus geen gebrek!