Elysia Park fase 2

Woon buitengewoon

Bekijk de projectwebsite

Elysia Park bestaat uit 4 woonclusters gelegen in een autovrije parktuin in Edegem van maar liefst 90ha.

Wooncluster 1 omvat de realisatie van 115 appartementen met ondergrondse autostaanplaatsen en kelderbergingen. Wooncluster 2 bestaat uit 62 assistentiewoningen, een dienstencentrum, 48 appartementen en een ondergrondse parking met 142 parkeerplaatsen, begingen en technische lokalen. Wooncluster 3 en 4 omvat nog eens 125 appartementen, 3 ruimten voor kantoren of diensten op het gelijkvloers en een ondergrondse parking met 105 autostaanplaatsen, 46 bergingen en technische lokalen.

 

Tjitse Van Den Ackerveken – Projectleider

“Dankzij de fijne samenwerking met bouwbedrijf Van Laere en het goede werk dat we geleverd hebben, zijn we er in geslaagd om ook Elysia fase 3 en 4 binnen te halen.”

HVAC

Voor de verwarming van de appartementen en de assistentiewoningen werden 2 verschillende methoden gebruikt: zo hebben de 48 appartementen elk hun eigen gaswandketel gekregen van het merk Remeha, en de 62 assistentiewoningen en het dienstencentrum worden gevoed vanuit een algemene stookplaats, bestaande uit twee ketels van Remeha Gas ACE.

De ventilatie in het dienstencentrum gebeurt aan de hand van een luchtgroep van FlÃĪktGroup met een dx batterij, waarmee ook nog eens verwarmd en gekoeld kan worden. De 110 wooneenheden hebben elk een eigen ventilatie D-systeem van Ventiline.

De nodige uitdagingen

De bergingen en schachten waren klein gedimensioneerd. Omdat de ventilatie gedeeltelijk via instortkanalen in de ruwbouwfase gebeurde, moest dit nauw afgestemd worden met de indeling van de berging. Dit kon enkel door de installatie vooraf zo compact mogelijk op te bouwen in ons prefab atelier.

Voor de opbouw van de schachten werd nauw samengewerkt met de andere loten, en werd er gebruik gemaakt van gas PLT-leidingen op lange rollen van 400m om de nodige plaats te kunnen winnen. In de kelder werd de overgang naar stalen gasleidingen gemaakt om hier een meer esthetisch resultaat te kunnen verkrijgen.