Buda – Neder-Over-Heembeek

De volledige make-over van een industriële site voor duurzaam afval- en materialenbeheer voor het Brussels Gewest.

De site (van 3,1 ha) is verdeeld in vier stroken waar specifieke activiteiten plaatsvinden: Een parkeerplaats met was- en oliestraat voor vrachtwagens, een bebouwde strook met het hoofdgebouw en een industriële hal, een publieke afvalsorteerstraat en een “zachte” strook die nat en groen is, en als waterzuiveringsstation wordt ontwikkeld.

Het hoofdgebouw bestaat uit drie bouwlagen met onthaal, personeelsruimtes, sanitaire uitrustingen en kantoren. De hal is gecompartimenteerd in verschillende activiteitenzones. Het geheel heeft een ondergrondse parking.
Elders op het terrein zijn er nog enkele kleinere functieondersteunende volumes. Alle gebouwde delen zullen voldoen aan de passiefhuisstandaard. Hoofdgebouw en loods worden in hout gebouwd.

HVAC en sanitair

Belcotec staat in voor de levering en plaatsing van de HVAC en sanitair

Hiervoor maken we gebruik van 4 luchtgroepen: 1 voor het sanitair, 1 voor de sorteerruimte, 1 voor de kantoren en tenslotte nog 1 voor de kantine. De luchtgroep van de kantine staat buiten, en zorgt voor extra koeling en verwarming van deze ruimte. Dit is nodig omdat hier met grote raampartijen wordt gewerkt, waardoor de ruimte snel kan opwarmen of afkoelen.

Om het gebouw te verwarmen, wordt er gebruik gemaakt van 2.000m² vloerverwarming, en in de industriehal worden heaters geplaatst.